Diagnose Behandel Centra – DBC’s

Zorg zien wij als een proces. Veel patiënten worden door de huisarts rechtstreeks doorverwezen naar het ziekenhuis. Vaak is dit voor een eenmalig bezoek bij een polikliniek. Voor dit bezoek wordt een dure DBC (Diagnose Behandel Combinatie) geopend.
Om de kosten te drukken en het de patient stukken eenvoudiger te maken moet er een tussenlaag worden ingesteld tussen de eerste lijn (zoals huisarts en fysiotherapie) en het ziekenhuis (tweedelijn), de zogenaamde ‘anderhalvelijn‘.
Een Multidisciplinair Diagnose, Preventie en Behandel Centrum is onze oplossing, waar holistische visie (de patient als geheel) en preventie hoog in het vaandel staan.
De patient kan hier ondermeer terecht voor behandeling van chronische lagerug- en nekklachten, obesitas, stress, burnout en (nog) niet erkende aandoeningen, die onder de noemer SOLK (Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten) bekend zijn. Ook voor röntgenfoto’s en echo’s kan men in deze centra terecht.
Patiënten met chronische ziekten worden hier, zolang als nodig is, behandeld. In enkele DBC’s kunnen patiënten ook worden opgenomen en verpleegd, zoals COPD.

Waar staan de DBC’s voor:

  • multidisciplinaire behandeling
  • centralisatie van kennis, kunde en ervaring
  • borging van de kwaliteit
  • behandeling zonder ‘muren’
  • zeer beperkte wachttijden